مدیر نظارت بر فرآوردههای غذائی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی همدان : نظارت بر محصولات غذای آرایشی و بهداشتی از تولید تا عرضه
مدیر نظارت بر فرآوردههای غذائی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی همدان گفت: هدف اصلی این نظارتها، اطمینان از سلامت ،ایمنی و کیفیت محصولات مصرفی و حفظ سلامت مصرفکنندگان است.

به گزارش دید روز،حجتالله کمکی مدیر نظارت بر فرآوردههای غذائی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی همدان در نشست خبری با اصحاب رسانه، با بیان اینکه معاونت غذا و دارو مسئول نظارت بر محصولات آرایشی و بهداشتی از مرحله تولید تا سطح عرضه است اظهار کرد: هدف اصلی این نظارتها اطمینان از سلامت، ایمنی و کیفیت محصولات مصرفی و حفظ سلامت مصرفکنندگان است.
وی با اشاره به اهمیت آگاهیبخشی به مردم بیان کرد: برای اطمینان مصرفکنندگان از سلامت محصولات غذایی و خوراکی، دو نشانگر مهم بر روی برچسب محصولات درج میشود که توجه به آنها میتواند نقش مؤثری در انتخاب سالم داشته باشد. یکی از این موارد، «نشانگرهای تغذیهای رنگی» است که اطلاعات مهمی درباره ترکیبات غذایی ارائه میدهد.
کمکی با اشاره به اینکه نشانگرهای تغذیهای شامل چهار مؤلفه اصلی قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس است و در کنار آن میزان کالری ماده غذایی نیز درج میشود گفت: این نشانگرها بهصورت رنگی نمایش داده میشوند، بهگونهای که رنگ قرمز بیانگر میزان بالای ترکیبات و احتمال مخاطره برای سلامت، رنگ نارنجی نشاندهنده مصرف متعادل و رنگ سبز بیانگر مقدار کم و ایمن است.
وی افزود: تمامی افراد جامعه چه سالم و چه دارای بیماریهایی مانند فشار خون یا چربی خون بالا میتوانند با استفاده از این نشانگرها، انتخاب آگاهانهتری برای تغذیه سالم داشته باشند.
صدور مجوز بهداشتی و پایش مستمر تولیدات
مدیر نظارت بر فرآوردههای غذائی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی همدان بیان کرد: قبل از تولید هر محصول غذایی واحد تولیدی موظف است برای دریافت مجوز بهداشتی، پروندهای شامل فرمولاسیون محصول، نوع بستهبندی، وزن، ویژگیهای شیمیایی، فیزیکی و میکروبی را به معاونت غذا و دارو ارائه دهد، پس از بررسی و تأیید در کمیتههای فنی، پروانه بهداشتی ساخت صادر میشود که همان «سیب سلامت» درجشده روی محصولات است.
وی تأکید کرد: نظارت تنها به مرحله صدور مجوز محدود نمیشود، بلکه بازدیدها و بازرسیهای مستمر از کارخانهها و نمونهبرداری از محصولات انجام میگیرد و در صورت مشاهده هرگونه انحراف از فرمول مصوب یا استانداردهای بهداشتی، برخورد قانونی، تعلیق یا ابطال پروانه و معرفی واحد متخلف به مراجع قضایی در دستور کار قرار میگیرد.
کمکی در خصوص محصولات وارداتی نیز گفت: برای این محصولاتبرچسب اصالت و سلامت در نظر گرفته شده است که مصرفکنندگان میتوانند با ارسال کد ۱۵ رقمی درجشده روی برچسب به سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲، از اصالت کالا اطمینان حاصل کنند، همچنین امکان استعلام از طریق سامانه «تیتک» سازمان غذا و دارو، شماره تماس ۰۲۱۶۱۸۵ و اسکن بارکد دوبعدی با تلفن همراه وجود دارد.
وی گفت: متأسفانه در برخی موارد، برچسبهای جعلی روی محصولات مشاهده شده است، اما استعلام از سامانههای رسمی، بهترین راه برای تشخیص اصالت کالا و جلوگیری از مصرف محصولات تقلبی است.
کمکی با اشاره به وجود انواع شیرینکنندهها در محصولات غذایی افزود: برخی مواد غذایی فاقد شکر بوده و از شیرینکنندههایی مانند آسپارتام یا آسهسولفام استفاده میکنند که اطلاعات مربوط به آنها در برچسب محصول درج شده و مصرفکنندگان میتوانند با مطالعه دقیق برچسبها، انتخاب مناسبتری داشته باشند.
مدیر نظارت بر فرآوردههای غذائی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی همدان در پاسخ به پرسشی درباره نظارت بر رستورانها تصریح کرد: نظارت بر مواد غذایی در دو بخش انجام میشود، نظارت بر تولید و عرضه محصولات غذایی بستهبندیشده بر عهده معاونت غذا و دارو است، اما نظارت بر رستورانها، مراکز تهیه و توزیع غذا، گردشگاهها و تفریحگاهها در سطح شهر، بر عهده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی است.




